Freestyle-jalkapallon SM-kisat

Freestyle Finland järjestää freestyle-jalkapallon SM-kisat myös vuonna 2017.
Paikka ja aika on julkaistu: Töölön kisahalli, 2.12.2017 klo 15-19!
Tämän vuoden SM-kilpailun tuomaripaneelissa on todella kovia nimiä. Päätuomarina toimii vuoden 2015 Euroopan mestari ja 4Freestylen perustaja Tobias Becs!
Hänen viereensä tuomaripenkille istuu Venäjän mestari Alekseev, sekä naisten maailmanmestari Liv Cooke!

HUOM! Mikäli haluat osallistua, täytä tämä ilmottautumislomake! Ilmottautumisen takaraja on to 30.11. Pidä silmällä sähköpostia, sillä sinne tulee tärkeää tietoa kisoista ja niiden kulusta.

Karsinnan (rutiini) esittely ja säännöt:

Karsinnassa tehdään 1min mittainen rutiini, jolla pelaajat pisteytetään ja laitetaan paremmuusjärjestykseen. Rutiini on kaikessa yksinkertaisuudessaan taitojen esittely, ja sen aikana on tarkoitus näyttää oma taitotaso. Käsien ja ulkopuolisten esineiden käyttö on kielletty.
Kaikkien tehtyä rutiinin pelaajat luokitellaan siten, että vähiten pisteitä saanut saa loppukilpailussa vastaansa eniten pisteitä saaneen ja toiseksi eniten pisteitä saanut pelaaja saa vastaansa toisiksi vähiten pisteitä saaneen. Tämän jälkeen kilpailu pelataan edellä mainittua kaavaa noudattaen loppuun asti.

Loppukilpailun (battlen) esittely ja säännöt:

Battle on freestylejalkapallon yleisin kilpailumuoto. Siinä tarkoituksena on selvittää, kumpi toisiaan vastaan kilpailevista pelaajista on parempi. Kisojen kolme tuomaria arvioivat pelaajien tekemien temppujen vaikeutta, virheettömyyttä (tippuuko pallo) sekä yleistä “flow’ta”. Battleissa kummallakin pelaajalla on 3×30 sekunnin vuoro, aina 30 sekuntia kerrallaan, jonka jälkeen vuoro vaihtuu kunnes 3 vuoroa on pelattu.


– Battlejen suoritusaika on 3x30s per pelaaja.

– Omaa palloa saa käyttää.

– Ulkopuolisia esineitä ei saa tuoda lavalle battlen aikana.

– Pelaaja ei saa poistua lavalta battlen aikana.

– Battlen aloittaja arvotaan joka kerta kolikonheitolla.

– Käsien käyttö on kielletty.

– Käsien käyttö on rangaistavaa ja se arvostellaan samana kuin pallon tiputtaminen.

– Tuomarit valitsevat voittajat kokonaisvaltaisen suorituksen perusteella.


Freestyle Kilpailu Freestyle Kilpailu